Gradovi

Obustavljen prijem zahtjeva za podsticaje u Brčkom

Obustavljen prijem zahtjeva za podsticaje u Brčkom
Obustavljen prijem zahtjeva za podsticaje u Brčkom

BRČKO - Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta obustavlja po hitnom postupku prijem zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi, zbog naloga i negativnog revizorskog izvještaja, rekao je šef ovog odjeljenja Dževdet Šahović.

Šahović tvrdi da je postupak isplate podsticaja identičan od 2006. godine do danas, ali da do sada nije bilo negativnih ocjena.

On smatra da to ukazuje na sumnju da je ovaj revizorski izvještaj "naručen".

"Izvještaj je tendenciozan, usmjeren protiv mene lično i protiv Vlade distrikta koju žele da ruše, jer sam glasno i javno rekao da ne bi trebalo da ključne pozicije u Brčkom imaju i važne funkcije obavljaju ljudi `sa strane` koji ne žele distriktu ništa dobro", rekao je Šahović, ne precizirajući ko je izvještaj naručio.

Kao dokaz tendencioznosti revizorskog izvještaja naveo je da je pozitivno mišljenje o podsticajima dobio od Direkcije za finansije, Pravobranilaštva, skupštinske zakonodavne komisije i Vlade Brčko distrikta, ali ne i od Kancelarije za reviziju.

"Uprkos tome, moram poštovati revizorski izvještaj i obustaviti prijem zahtjeva za podsticaje", rekao je Šahović novinarima.

Na čelu Nezavisne komisije za reviziju je Dževida Hodžić iz Srebrenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije