Gradovi

Odbačena inicijativa načelnika Kostajnice

KOZARSKA DUBICA Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Mileta Zlojutra, odbornici Skupštine ove opštine jednoglasno su odbacili inicijativu načelnika opštine Kostajnica za pripajanje naseljenih mjesta Čitluk, Strigova, Babinac, Bačvani i Donja Slabinja opštini Kostajnica.

U obrazloženju usvojenog zaključka navedeno je da izvršna vlast opštine Kozarska Dubica smatra da je "ovakva inicijativa pokrenuta na bazi paušalnih ocjena, a da bi njeno prihvatanje na bilo kojoj državnoj instanci prouzrokovalo nemjerljivu štetu opštini Kozarska Dubica i trajno narušilo inače dobre odnose ove dvije opštine".

Zaključkom su odbačeni i navodi o gravitacionoj povezanosti, demografskom i razvojnom kolapsu i besperspektivnosti naseljenih mjesta čije pripajanje traži opština Kostajnica, kao i instucionalnim mogućnostima te opštine.

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo uputio je 29. jula predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku inicijativu za pripajanje opštini Kostajnica naselja Babinac, Bačvani, Donja Slabinja, Čitluk i Strigova, koje su u sastavu opštine Kozarska Dubica od 1962. godine.

Inicijativa je na dalje postupanje proslijeđena Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpke, koje je o tome zatražilo izjašnjenje opštine Kozarska Dubica. /kraj/td/vj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije