Gradovi

Osigurane GPS narukvice za osobe sa poteškoćama u razvoju

Osigurane GPS narukvice za osobe sa poteškoćama u razvoju
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Osigurane GPS narukvice za osobe sa poteškoćama u razvoju

SARAJEVO – U opštini Novi Grad Sarajevo potpisani su ugovori za finansiranje nabavke GPS narukvica osobama sa poteškoćama u razvoju sa područja Novog Grada.

Iz budžeta za 2024. godinu za nabavku GPS narukvica osobama sa poteškoćama izdvojeno je 5.000 KM.

Pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić, rekao je da je nabavka GPS narukvica osobama sa poteškoćama u razvoju dugogodišnji projekat koji ova lokalna zajednica provodi i poručio da opština Novi Grad stoji na usluzi onima kojima je pomoć potrebna.

„Za projekat nabavke GPS narukvica izdvojili smo novčana sredstva iz budžeta i raspisali javni poziv koji je kontinuiran i kroz cijelu godinu, ljudi kojima je potreban ovaj vid pomoći, mogu da apliciraju. Mi stojimo na raspolaganju onima kojima su potrebne ove GPS narukvice i to je naša obaveza, a nastavićemo i naredne godine. Lokalna zajednica treba da ima senzibilitet prema svima i pokušavamo da uvijek budemo na usluzi građanima“, rekao je Delalić.

Otac dječaka sa poteškoćama u razvoju Muhamed Demirović izrazio je zahvalnost opštini Novi Grad i rekao da će uz pomoć GPS narukvice moći lakše pratiti kretanje djeteta.

“Moj sin Hamza Demirović ima dijagnozu disharmonični razvoj sa elementima autizma. Ide u predškolsko u OŠ „Vladimir Nazor“, tako da će nam dobro doći sredstva koja je opština osigurala za GPS narukvicu. Mi ćemo uz  pomoć te narukvice moći pratiti dijete i imati bolji uvid u njegovo kretanje u slučaju da se izgubi ili bilo šta slično da se desi. Ovim putem želim da se zahvalim opštini Novi Grad i Tajibu Delaliću na pomoći koju su nam pružili“, rekao je Demirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije