Gradovi

Otvoreni "Đurđevdanski dani" u Bratuncu

Otvoreni "Đurđevdanski dani" u Bratuncu
Otvoreni "Đurđevdanski dani" u Bratuncu

BRATUNAC - U Bratuncu je otvorena šestodnevna kulturno-sportska manifestacija "Đurđevdanski dani" koja se tradicionalno organizuje povodom Đurđevdana, krsne slave ove opštine.

Otvaranju manifestacije prethodilo je odigravanje teniskog turnira za juniore.

Nakon otvaranja 14. "Đurđevdanskih dana" sinoć su dječiji folklorni ansambl i pjevačka grupa ovdašnjeg Srpskog dobrotvornog i kulturno-prosvjetnog društva "Sveti Vasilije Veliki" izveli jednočasovni program na otvorenoj pozornici bratunačkog gradskog trga pred oko 500 građana.

Programom manifestacije danas je predviđeno kup takmičenje sportskih ribolovaca iz gradova na Drini u pecanju ribe na , koje će biti održana na stazi u selu Polom pored Drine, 20 kilometara nizvodno od Bratunca.

Na programu je i šahovski turnir, a za večeras u 20 časova najavljeno je veče etno-muzike uz nastup horova "Balalajka" iz Bratunca i "Otrocenta" iz Beograda.

Narena tri dana predviđeno je održavanje više sportskih i kulturnih sadržaja u okviru "Đurđevdanskih dana" koji će biti završeni Svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u bratunačkoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Đurđevdan, 6. maja, čime će opština Bratunac proslaviti krsnu slavu.

Organizator ove manifestacije je Narodna biblioteka Bratunac uz pokroviteljstvo opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije