Gradovi

Penzioneri u Trebinju razjedinjeni: Dva predsjednika, jedno udruženje

Penzioneri u Trebinju razjedinjeni: Dva predsjednika, jedno udruženje
Penzioneri u Trebinju razjedinjeni: Dva predsjednika, jedno udruženje

TREBINJE - Gradsko udruženje penzionera Trebinje, nakon međusobnih prepucavanja i očiglednih podjela članstva, i zvanično ima dva predsjednika. Nakon nedavnog saopštenja članova Partije ujedinjenih penzionera RS da su oni preuzeli rukovođenje Udruženjem, za vikend je zasjedala Skupština Udruženja i izabrala novo rukovodstvo.

Rade Tarailo, koji je do sada bio predsjednik Udruženja u četiri mandata, dobio je podršku svih prisutnih 30 članova Skupštine.

On tvrdi da je ovo legalna Skupština i legalni organi, a ne ona koja je, kako kaže,  održana nedavno pod plaštom političkog djelovanja pojedinih penzionera, gdje su  članovi Partije ujedinjenih penzionera "pokušali formirati neko paralelno udruženje, na šta nemaju pravo ni po zakonu ni po Statutu Udruženja".

"Naše udruženje je nestranačko, dobrovoljno i humanitarno, mi se ne bavimo politikom, iako se Partija ujedinjenih penzionera pokušala umiješati u naš rad tako što su svoje kadrove pokušali postaviti u nestranačku i nevladinu organizaciju", rekao je Tarailo, koji tvrdi da je on za predsjednika izabran jednoglasno, zajedno sa zamjenikom i potpredsjednikom, Upravnim i Nadzornim odborom.

Đoko Tarana, predsjednik PUP-a koji se takođe deklariše kao predsjednik Gradskog udruženja penzionera Trebinje, ističe da su Tarailov izbor i Skupština nelegalni, a da je on jedini legalni predsjednik.

"Svi penzioneri Trebinja su članovi Udruženja penzionera, učestvuju u radu Udruženja, a ko je član koje partije i na koji se način organizovao - to je njegovo pravo i to nema nikakve veze sa radom Udruženja", kaže Tarana.

On je ponovio da se obratio i lokalnoj upravi i resornom ministarstvu i rukovodstvu Udruženja, kako bi se razriješila ova situacija, u kojoj predlaže da se obave ponovni izbori u kojima bi Udruženje penzionera odredilo svog predstavnika, a Gradska uprava svoga, kako bi se pratili ti izbori i čija regularnost bi tako bila transparentna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije