Gradovi

Počela izgradnja kružne raskrsnice u Tesliću

Počela izgradnja kružne raskrsnice u Tesliću
Počela izgradnja kružne raskrsnice u Tesliću

TESLIĆ - U Tesliću je danas zvanično počela izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta Doboj - Banjaluka i regionalnog puta prema Prnjavoru, u čiju izgradnju će, odlukom Vlade Srpske, Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" uložiti 270.000 KM.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić naglasio je da Vlada Republike Srpske nastoji da pomogne opštini Teslić ovim infrastrukturnim projektom, koji je od značaja za opštinu, kao i da će nastaviti sa sličnim projektima.

"Ovo je sigurno značajan projekat za opštinu Teslić, jer ćemo na ovaj način ubrzati saobraćaj, odnosno biće veći protok vozila u svakom momentu, a bezbjednost će biti sigurno na značajno većem nivou", istakao je Bogdanić, koji je iz Teslića.

On je naveo da je Teslić turističko mjesto i da će ovim projektom biti poboljšan kvalitet pružanja turističkih usluga, tako da će biti bolji i utisak svih onih koji dolaze, a i samih stanovnika tog grada.

"Vlada na ovaj način nastoji da pomogne opštini Teslić i, prema mojim informacijama, to će nastaviti kada je riječ o školama i nekim sličnim projektima", rekao je ministar Bogdanić.

Saradnik za informisanje u JP "Putevi Republike Srpske" Natalija Kostrešević rekla je da današnjim uvođenjem izvođača u posao, a to je preduzeće `MG mind`, zvanično počinju radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Tesliću.

Ona je precizirala da preduzeće "MG Mind" ima, prema ugovoru, rok od 90 dana da završi izgradnju kružne raskrsnice.

"Po izgradnji kružne raskrsnice, magistralna i regionalna putna mreža Republike Srpske i opštine Teslić dobiće jednu modernu saobraćajnicu koja će rasteretiti protok saobraćaja i poboljšati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, kako pješaka tako i vozača", rekla je Kostreševićeva.

Ona je naglasila da će izgradnjom kružne raskrsnice biti riješeno i pitanje pješačkih prelaza, kao i rampi za lica sa invaliditetom.

Kostreševićeva je napomenula da će za vrijeme izgradnje kružne raskrsnice biti izmijenjen režim saobraćaja, te postavljena i saobraćajna signalizacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije