Gradovi

Počinje izgradnja ambulante u Vukosavlju

Počinje izgradnja ambulante u Vukosavlju
Počinje izgradnja ambulante u Vukosavlju

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme "Džena" iz Gradačca Nedžad Topčagić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o izgradnji ambulante porodične medicine u Vukosavlju vrijedan 404.118 KM.

Bogdanić je nakon potpisivanja ugovora rekao novinarima da je 70 odsto sredstava obezbijedilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, a 30 odsto opština Vukosavlje.

On je naveo da je taj objekat površine 360 metara kvadratnih namijenjen za rad dva tima porodične medicine, a imaće i laboratoriju, prostorije za dijagnostiku, za osoblje, za stomatologa i pomoćne prostorije. Rok za izgradnju je 120 dana.

Bogdanić je podsjetio da su tokom ove godine potpisani ugovori za izgradnju, sanaciju ili dogradnju većeg broja ambulanti porodične medicine širom Srpske, te najavio nastavak takvih projekata i u narednoj godini.

Načelnik opštine Vukosavlje Elvir Hadžiomerović rekao je da je ovo bitan dan za Vukosavlje, jer je to jedina opština u Srpskoj koja nema ambulantu porodične medicine, zbog čega je stanovništvo te opštine zdravstvenu zaštitu ostvarivalo u opštini Modriča.

Direktor doma zdravlja Modriča Goran Mlinarević rekao je da je ambulanta porodične medicine u Vukosavlju projektovana prema modernim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije