Gradovi

Pola miliona KM za ucjevljenje potoka i oborinskih kanala

Pola miliona KM za ucjevljenje potoka i oborinskih kanala
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Pola miliona KM za ucjevljenje potoka i oborinskih kanala

SARAJEVO – Opština Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 540.919 KM za izvođenje radova na ucjevljenju potoka, oborinskih kanala i drugih otpadnih voda na četiri lokacije.

Projektom su obuhvaćene ulice Ferida Srnje, u Švrakinom selu, Senada Čolića, u Naselju heroja Sokolje, te Ranovačka ulica, u Dobroševićima i Dolačka, u mjesnoj zajednici „Alipašin Most II“.

Cijelokupnim projektom će biti ucjevljeno oko 800 metara potoka, oborinskih kanala i drugih otpadnih voda, tako da oni više neće praviti problem lokalnom stanovništvu.

U proteklom periodu završeni su radovi u ulici Ferida Srnje, gdje je ucjevljeno oko stotinu metara oborinskog kanala. Nakon toga pristupilo se izvođenju radova na ucjevljenju potoka u ulici Senada Čolića. U ovoj ulici radi se ucjevljenje u dužini oko 250 metara potoka. Ovim radovima rješeva se problem prisustva velikih količina oborinski voda koje prouzrokuju probleme lokalnom stanovništvu u vidu neugodnih mirisa i drugih štetnih uticaja na zdravlje i okolinu.

U narednom periodu radiće se ucjevljenje kanala i na preostale dvije lokacije, u Ranovačkoj i Dolačkoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije