Gradovi

Postavljanje turističke signalizacije u Šamcu

Postavljanje turističke signalizacije u Šamcu
Postavljanje turističke signalizacije u Šamcu

ŠAMAC - Predstavnici Turističke organizacije /TO/ Šamac počeli su sa prvom fazom realizacije projekta Turističke signalizacije.

Finansijeri su Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i opština Šamac sa 24.780 KM. "U prvoj fazi biće postavljeno 46 malih putokaznih tabli koje označavaju institucije, objekte i javne ustanove u gradu. Na ulazu u grad biće postavljene dvije velike table i oglasna tabla koja u vlasništvu TO Šamac sa mapom grada, nazivima ulica i drugo", kaže direktor TO Šamac Mladen Radović.

On je dodao da će postavljanje turističke signalizacije uljepšati i otvoriti grad prema stranim turistima koji budu došli u Šamac, te će se tako lakše prikuljučiti turističkoj ponudi Republike Srpske.

On je najavio za narednu godinu realizaciju druge faze postavljanja turističke signalizacije, a ona bi se odnosila na mjesne zajednice u kojima će biti obilježeni vjerski objekti i domovi kulture.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić istakao je da postavljanje turističke signalizacije pomaže u izbjegavanju "crnih rupa" kada je riječ o dolasku i prolasku kroz grad.

"Imajući u vidu da smo pogranično mjesto, smatram da je turistička signalizacija više nego potrebna. Dosadašnje table su dotrajale, tako da će ovo zajedno sa svim ambijentom koji se radi na ovom području sigurno doprinijeti slici ljepšeg grada", kaže Minić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije