Gradovi

Predsjednik SDS-a u posjeti opštini Teslić

Predsjednik SDS-a u posjeti opštini Teslić
Predsjednik SDS-a u posjeti opštini Teslić

TESLIĆ - Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić, posjetio je danas opštinu Teslić i tom prilikom razgovarao sa načelnikom ove opštine, dr Milanom Miličevićem.

Na ovom sastanku je bilo riječi o funkcionisanju Saveza opština i gradova RS, te poteškoćama sa kojima se susreću opštine u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Teslić je naglasio da je jedan od najvećih  problema koji ograničavaju rad vlasti u Tesliću, ali i svih ostalih lokalnih zajednica u RS, smanjenje priliva sredstava od PDV-a, razvlaštenost u pogledu gazdovanja prirodnim resursima te pretjerana centralizacija i loša zakonska rješenja pojedinim oblastima.

Konstatovano je i da se prihodi, sve više usmjeravaju prema republičkom budžetu, a na štetu opštinskih "kasa", dok se opštinama samo u nadležnost vraćaju finasijske obaveze, poput finasiranja socijalnih potreba i slično.

Miličević je istakao, da je stav predsjednika Bosića i njega po pitanju svih aktivnosti u budućem periodu, a vezano za funkcionisanje lokalne vlasti identičan, a preduslov im je promjena republičke vlasti na sljedećim izborima 2014. godine.

Takođe,  dogovoreno je da predsjednik Srpske demokratske stranke u skorom periodu, a u sklopu svojih redovnih obilazaka, posjeti i Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije