Gradovi

Predsjedništvo beba "ustoličeno" i u Kozarskoj Dubci

KOZARSKA DUBICA - Na manifestaciji "Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici večeras je formirano Predsjedništvo beba u kojem su se našle Teodor Babić, najmlađa beba, Jovana Krnjajić, najstarija beba i Tea Slijepac, beba sa najviše braće i sestara.

Na skupu, održanom ispred Doma kulture u Kozarskoj Dubici, mališanima rođenim od Vidovdana prošle godine uručeni su pokloni Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Kozarska Dubica i Fabrike higijenskih proizvoda "Violeta".

"Konferenciju beba" u Kozarskoj Dubici otvorio je načelnik opštine Mile Zlojutro, koji je rekao da je ova manifestacija značajna zbog ukazivanja na značaj roditeljstva i da, osim podrške ovoj manifestaciji, opština stimuliše natalitet kroz novčanu pomoć višečlanim porodicama i bračnim parovima koji se liječe od steriliteta.

Za najmlađe Dubičane i njihove roditelje izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani Dječijeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".

Pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica "Konferencija beba" u toj opštini večeras je održana sedmi put, a riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se pod sloganom "Brojnija Srpska, ljepša Srpska" organizuje u 27 gradova i opština u Republici Srpskoj s ciljem povećanja nataliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije