Gradovi

Pri kraju adaptacija prostorija Doma zdravlja u Šamcu

Pri kraju adaptacija prostorija Doma zdravlja u Šamcu
Pri kraju adaptacija prostorija Doma zdravlja u Šamcu

ŠAMAC - U Domu zdravlja u Šamcu su, zahvaljujući donacijama, pri kraju radovi na adaptaciji, a jutros je rad u adaptiranim prostorijama počela Služba hitne pomoći koja je zbog poplava funkcionisala u prostorijama na spratu.

Očekuje se da za oko 10 dana u svojim prostorijama rade i Služba porodične medicine i Centar za fizikalnu medicinu.

Šef Hitne službe Joka Savić rekla je da je nemjerljiv značaj početka rada ove službe u svojim prostorijama, s obzirom na to da su pacijente morali da pregledaju u sanitetima ili ih podižu na sprat i tako im ukazuju pomoć.

Direktor Doma zdravlja Dragan Ilinčić rekao je da je Dom zdravlja funkcionisao i do sada, ali u prostorijama na spratu, te da se zahvaljujući donacijama polako vraćaju u prvobitno stanje i još bolje funkcionišu.

"Dobili smo 106.000 KM donacije od češke Ambasade. Od tog novca uplatili smo vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu - novi kombi, biohemijski analizator za hormone i tumor markere koji će stići za 10 dana. Novi patronažni automobil već je stigao", naveo je Ilinčić, koji je zahvalio češkoj Vladi i Ambasadi Češke.

On je dodao da je prilikom proslave 18 godina postojanja Razvojne banke Domu zdravlja u Šamcu uručen bon od 30.000 KM, zahvaljujući čemu je naručen ultrazvučni aparat. 

Ilinčić je rekao da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske otvorilo radove na proširenju objekta Doma zdravlja, gdje će biti smješten rendgen i ultrazvučni aparat.

"Radovi bi trebalo da budu završeni 15. decembra, tako da ćemo do kraja godine imati i proširene prostorije i prošireno prizemlje gdje će biti smješten rendgen aparat. Imali smo kontakte sa japanskom Vladom, čiji će predstavnici doći u januaru i dopremiti rendgen", dodao je Ilinčić.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije