Gradovi

Pri kraju izgradnja novog naselja "Miljacka"

Pri kraju izgradnja novog naselja "Miljacka"
Pri kraju izgradnja novog naselja "Miljacka"

SARAJEVO - Izgradnja novog naselja ''Miljacka'' u Sarajevu sa 63 stambene jedinice, površine od 33,5 do 100 metara kvadratnih, privodi se kraju. Naselje se gradi za potrebe moderne porodice i u skladu sa standardima savremene kvalitetne gradnje, uštede energije i očuvanja prirodne okoline.

Proteklih dana okončano je postavljanje fasade u južnom dijelu zgrade, vanjska stolarija na zgradi je završena, a intenzivno se privode kraju i unutrašnji radovi.

- Na nekoliko respektabilnih Uniprometovih zgrada u Sarajevu dokazali smo da znamo i umijemo graditi stanove po povoljnim cijenama za potrebe moderne porodice i u skladu sa standardima savremene kvalitetne gradnje, ali i uštede energije i očuvanja prirodne okoline. Dodamo li ovome lokaciju naselja sa izvanrednom komunikacijom na gradski saobraćaj, prateće objekte, parkove i zelenilo, s pravom se može kazati da nastaje jedno od najatraktivnijih naselja u Sarajevu - kazao je direktor kompanije  MS& WOOD Hrusto Tupeković.

Sredinom novembra ove godine  30 stanova bit će već  useljivo.

Novo naselje ''Miljacka'' nalazi se iza RTV Doma u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, saopćio je MS &WOOD d.d. Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije