Gradovi

Raskol u Tesliću: Formiran Klub odbornika SNSD 1

Raskol u Tesliću: Formiran Klub odbornika SNSD 1
Foto: N.N. | Sjednica SO Teslić

TESLIĆ - Savo Radić, Dragan Nikolić i Dijana Đekanović, tri sad već bivša odbornika SNSD-a u Tesliću, danas su napustili Klub odbornika ove stranke u Skupštini opštine i formirali Klub odbornika SNSD 1.

Razlog za ovo su, prema jednoj, njihovoj strani, "višemjesečni pritisci koji se provode nad njima i neslaganje s predsjednikom OO SNSD-a Draganom Bogdanićem", a prema Bogdanićevoj strani, "njihova višemjesečna saradnja sa načelnikom Teslića Milanom Miličevićem", inače predsjednikom GO SDS-a.

Kako su izvijestili neki mediji, tokom današnjeg zasjedanja Skupštine opštine njih troje odluku o napuštanju Kluba su obrazložili time da primaju "višemjesečne prijetnje" te da se na njih vrše stalni pritisci "koji su kulminirali vandalskim činom nad porodičnim automobilom Dijane Đekanović", na kojem su, kako tvrde, izbušene gume i zaboden nož u krov.

Ona je sa skupštinske govornice izjavila da više ne može "da trpi brutalne prijetnje telefonskim pozivima i SMS porukama", dok je Nikolić naveo da je također dobijao pozive i SMS prijetnje.

Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD Teslić, je za "Nezavisne" izjavio da će danas izaći sa saopćenjem za javnost.

"Želim samo da kažem da se radi o ljudima koji su nakon samih izbora počeli da sarađuju s načelnikom zarad svojih privatnih interesa - dobijanja građevinskih dozvola za svoje objekte. I vjerujte, niko iz SNSD-a nije imao razloga za ovo što se desilo gospođi Đekanović. Neko je ovo dobro inscenirao", rekao je Bogdanić.

Smatra da će OO SNSD Teslić "sada ojačati", te da "druga strana" neće moći da nadoknadi prelazak Dragana Savića, nekadašnjeg predsjednika OO Aktiva mladih SDS-a, u redove SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije