Gradovi

Realizacija projekata sanacije

ŠAMAC - U Šamcu je danas završen projekat "Opremanje školskih igrališta" čija je vrijednost 39.000 KM, a koji finansira Razvojni program UN /UNDP/, pri čemu 20 odsto sufinansira opština.

"Nakon čišćenja terena, zasijavanja trave u junu i julu, danas i sutra u Šamcu se na igralištima Srednje i Osnovne škole postavljaju sportski rekviziti i oprema u parku", rekao je predstavnik Službe za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i selo u opštini Šamac Svetozar Evđić.

On je podsjetio da se ovih dana završava projekat organizacije "Vorld vižn" prema kojem je nedavno nabavljen dio prateće opreme za Dom zdravlja u Šamcu, sredstva od pet tona za deratizaciju cijele opštine, oprema za Civilnu zaštitu /pumpe, kerheri i drugo/, dok su za preduzeće "Vodovod i kanalizacija" nabavili specijalne alate.

"U ovaj projekat su uvrštene i aktivnosti na sanaciji mokrih čvorova u Osnovnoj školi u Crkvini, sanacija kupatila u 15 porodičnih kuća i drugo. NJegova vrijednost je 130.000 KM, a finansira ga organizacija `Vorld vižn", ističe Evđić.

On je dodao da je UNDP odobrio projekat sanacije pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba "Borac" u vrijednosti od 54.000 KM, njegova realizacija počinje 1. septembra, a završava se u maju naredne godine kada će biti osposobljen kompletan pomoćni teren sa infrastrukturom i opremom za mlađe selekcije.

Evđić ističe da su završeni razgovori sa Humanitarnom organizacijom CRS gdje su kandidovali osam projekata čija vrijednost premašuje milion KM.

Među osam kandidovanih je projekat Veterinarske stanice u vrijednosti od 60.000 KM i on je u fazi realizacije.

Očekuje se da će biti prihvaćen i projekat čišćenja kolektorske mreže koja odvodi površinske vode i projekat obnove i remonta crpnih stanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije