Gradovi

Rekonstrukcija pet kilometara puta

RIBNIK - U opštini Ribnik u toku su završni radovi na rekonstrukciji pet kilometara puta koji ovu i opštinu Istočni Drvar povezuje sa ostatkom Republike Srpske.

Radovi se izvode od raskrsnice poznate kao "Baba Ruža" do Ribnika, odnosno od Rastoke do Velija, a novi asfaltni put širi je za jedan metar od postojećeg.

Vrijednost radova je oko tri miliona KM, a sredstva je obezbijedilo preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Načelnik opštine Ribnik Goran Savić rekao je da je put rađen sedamdesetih godina prošlog vijeka, te da je vremenom dotrajao i istrošen.

On je naglasio da je ovaj put važan ne samo za Ribnik, već i za susjednu opštinu Istočni Drvar, jer ove dvije opštine povezuje sa ostatkom Republike Srpske.

"Taj put nije bio ni dovoljno širok s obzirom na njegov značaj. Jedna dionica je ranije obnovljena iz ekonomsko-socijalne komponente. Završetkom radova saobraćaj na ovoj dionici odvijaće se bezbjednije. Ovaj put veoma je opterećen jer njime dva šumska gazdinstva plasiraju svoju robu. S druge strane, put je prihvatljiv za mnoge turiste koji dolaze kod nas", naveo je Savić.

Završne radove na rekonstrukciji dijela puta od raskrsnice "Baba Ruža" do Ribnika izvodi preduzeće "Mrkonjić-putevi" iz Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije