Gradovi

SDS i SNSD u Doboju ponudili biračima nova lica

SDS i SNSD u Doboju ponudili biračima nova lica
SDS i SNSD u Doboju ponudili biračima nova lica

DOBOJ - Dvije najjače partije u Doboju, SDS i SNSD, odlučile su da biračima ponude nova lica na listama za odbornike za Skupštinu grada Doboj, na kojima je najviše ljekara raznih specijalnosti.

Na SDS-ovoj listi naći će se desetak ljekara, među kojima i aktuelni odbornik i šef Službe hirurgije u dobojskoj bolnici Predrag Lazić, ali i nova imena poput Dragoljuba Stojanovića, specijaliste maksilofacijalne hirurgije, te ljekari Biljana Drljača, Dejana Jovanović, Jelena Ješić i Tatjana Filipović.

"Najmanje je bitno ko je broj jedan, a ko je broj 36, važno je da svi ljudi rade zajedno i da zajednički dođemo do pobjede u oktobru", rekao je Danijel Jošić, nosilac SDS-ove liste.

Istakao je da na listi, osim ljekara, imaju i "kvalitetnih domaćina s kojima su spremni da izađu pred birače", među kojima su i aktuelne odbornice Petra Božičković, Rada Tanasić, Brankica Popović.

Iznenađenje je da na listi nema Nebojše Marića, koji je prije četiri godine bio nosilac i smatra se najbližim saradnikom gradonačelnika Obrena Petrovića, te Radoslava Nikolića, direktora dobojskog Doma zdravlja.

U skupštinske klupe mogla bi se vratiti Daliborka Lukić, koja je u dva mandata bila odbornica, ali i Ognjen Mitrović, nekada SNSD-ov, a sada samostalni odbornik u Skupštini grada Doboj.

Na SNSD-ovoj listi ne dominiraju ljekari, ali su se i oni odlučili da ponude dvoje specijalista.

"Doktorica Gordana Sredanović, šef Službe ginekologije i akušerstva u dobojskoj bolnici, sigurno je jedno od najzvučnijih imena koje imamo, doktor Milorad Živković, specijalista ginekologije i akušerstva, takođe je čovjek koji je poznat javnosti, ali dosad nikada nije bio kandidat za odbornika na lokalnim izborima i u njega polažemo dosta nade", izjavio je Danijel Gajić, portparol dobojskog SNSD-a.

Ko će biti nosilac liste biće poznato do kraja sedmice, a već odavno se šuška da bi to mogla biti Sredanovićeva. Na listi će se naći i Vojislav Rađa, nekadašnji selektor rukometne repezentacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije