Gradovi

Šamčanima potrebni dušeci i posteljina

Šamčanima potrebni dušeci i posteljina
Šamčanima potrebni dušeci i posteljina

BANJALUKA - Predstavnici opštine Šamac upoznali su danas ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davora Čordaša da su stanovnicima u izbjegličkim i povratničkim naseljima u ovoj opštini, koji su očistili svoje kuće, trenutno najpotrebniji dušeci i posteljina, kao i građevinski materijal za obnovu objekata.

Čordaš je tokom posjete opštini Šamac razgovarao sa načelnikom opštine Šamac Savom Minićem o trenutnom stanju u ovoj opštini i štetama prouzrokovanim poplavama, saopšteno je iz Ministrstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Minić je rekao da je ugroženo stanovništvo na području ove opštine zbrinuto i da ima dovoljno hrane, vode i neophodnih lijekova.

Govoreći o najugroženijim dijelovima opštine, Minić je izdvojio izbjeglička naselja Jasenik i Duga, koja su poplavljena već 12 dana, dok se u drugim naseljima, iz kojih se voda ranije povukla, uklanja uništen namještaj i otpad, a potom će biti vršena dezinfekcija.

Na sastanku je razgovarano o potrebama stanovništva u izbjegličkim i povratničkim naseljima, a potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Đuro Ivanović rekao je da su stanovnicima, koji su očistili svoje kuće, u ovom trenutku najpotrebniji dušeci i posteljina, kao i građevinski materijal za obnovu objekata.

Nakon razgovora sa načelnikom, Čordaš je obišao mjesne zajednice Grebnica, Zasavica, Donji Hasići, Hrvatska i Srpska Tišina.

Sastanku su prisustvovali savjetnik ministra Ivo Kamenjašević, šef kabineta ministra Dragan Štrbac i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Josip Jerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije