Gradovi

Sedmi put u nizu sarajevske ulice pripadaju biciklistima

Sedmi put u nizu sarajevske ulice pripadaju biciklistima
Sedmi put u nizu sarajevske ulice pripadaju biciklistima

SARAJEVO - Tradicionalna biciklistička manifestacija Giro di Sarajevo koju organizira istoimeno udruženje već sedmu godinu za redom biće održana 7. septembra u Sarajevu.

- Kada već nemamo staze, ništa drugo nam ne preostaje nego da zauzmemo saobraćajnice i vozimo po njima. Naravno, to nećemo učiniti bez prethodne najave, te potpore policije i dozvola nadležnih ministarstava - kazao je koordinator projekta uime Udruženja Giro di Sarajevo Loren Keserović.

Dodao je da će se kao i prethodnih godina okupiti u što većem broju kako bi građanima i vlastima ukazali na gorući problem Sarajeva, a to je nedostatak biciklističke infrastrukture.

Kako naglašavaju iz Giro di Sarajevo, broj biciklista u Sarajevu svake godine značajno raste, ali vlasti ne prate te evropske tokove adekvatno, uz izgradnju horizontalne, vertikalne signalizacije, te prijeko potrebnih biciklističkih staza.

 Giro di Sarajevo, putem kojeg svi građani mogu dići svoj glas protiv diskriminacije biciklista, biće održan na istoj ruti kao i prethodnih godina, od Dobrinje do Vijećnice, te Vilsonovog šetališta, a početak je  7. septembra u 17.00 sati, najavili su iz tog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije