Gradovi

Škeljić: Bankrotirali smo

Škeljić: Bankrotirali smo
Škeljić: Bankrotirali smo

BANJALUKA - Načelnik opštine Kneževo/Skender Vakuf Bore Škeljić izjavio je da je ova opština bankrotirala nakon što je Poreska uprava Republike Srpske skinula sa računa opštine 300.000 KM i zbog toga što još nije usvojen budžet ove lokalne zajednice.

Škeljić je na konferenciji za novinare Narodnog demokratskog pokreta /NDP/, čiji je član, rekao da je Poreska uprava sa računa opštine prije dva dana skinula 300.000 KM i uputila blokadu računa potpuno nezakonito i neopravdano.  

On je dodao da je riječ o porezima i doprinosima koji su ostvareni u 2012. godini, te da se opština od ovoga neće moći oporaviti naredna tri-četiri mjeseca, iako kao opština koja je pretrpjela klizišta, prema zakonu ima pravo na odgoćeno plaćanje poreskih obaveza.

Škeljić je rekao da je Poreskoj upravi uputio dopis u kojem je obavještava da će podnijeti krivične prijave.

Škeljić je u Banjaluci demantovao navode da je nedavno usvojen prijedlog budžeta opštine Kneževo/Skender Vakuf.

Skupština opštine Kneževo/Skender Vakuf izglasala je 10. jula prijedlog budžeta za ovu godinu. U prvoj polovini godine opština je funkcionisala na privremenom finansiranju, ali ta odluka više nije mogla biti produžena, zbog čega su blokirane sve isplate iz budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije