Gradovi

Slika (i prilika) grada: Čoban tjera ovčice

Slika (i prilika) grada: Čoban tjera ovčice
Slika (i prilika) grada: Čoban tjera ovčice

BANJALUKA - Nesvakidašnja slika Banjaluke pojavljuje se godinama, uvijek u isto vrijeme - nepregledna stada ovaca okupiraju periferiju, ostavljajući za sobom hrpe izmeta i krpelja.

Tako su u proteklih 10 dana već dva krda pohodila Dragočaj, demonstrativno zaustavljajući saobraćaj, kao da hoće da kažu - "Ko vam je kriv što naše gazde ne možete natjerati da nas prevoze kamionima".

Jedno od stada sa oko 1.500 grla, kako smo saznali, krenulo je iz okoline Broda, uz rijeku Savu, pa napravilo krug preko Lamovite kako bi stiglo do krajiške ljepotice. Tu su se vitke predstavnice ovčijeg roda odmorile, nahranile i napojile čudotvorne vode iz rijeke Dragočajke.

A u Banjaluci je do juče vladala životinjska diskriminacija; psima je bilo zabranjeno da se kreću gradom dok se ovcama gledalo kroz papke. Da bude još gore, ovi karavani donose neprilike vlasnicima pasa. Mnogi od njih su, zbog najezde krpelja, morali da odvedu svoje četvoronožne ljubimce veterinarima, kako bi primili injekciju, pa čak i infuziju, za šta moraju da izdvoje značajna sredstva iz osiromašenog kućnog budžeta.

Hoće li im oni koji ne rade svoj posao nadoknaditi štetu ili će vlasnici pasa sljedeći put preuzeti pravdu u svoje ruke i od čobana početi da naplaćuju putarinu?

Vezane vijesti:

Slika (i prilika) grada: Stajalište kod Medicinske elektronike (Foto)

Slika (i prilika) grada: Semafor ni na nebu ni na zemlji (Foto)

Slika (i prilika) grada: More, Marko, ne ori drumove! (FOTO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije