Gradovi

Socijalisti traže da se podijele donirani traktori

BRČKO - Odbor Socijalističke partije u Brčkom danas je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da traktori i motokultivatori koje je donirala Kina za poplavljena područja u ovoj lokalnoj zajednici još nisu podijeljeni korisnicima.

U saopštenju se ističe da je brčanska vlada donirane poljoprivredne mašine preuzela početkom jula i da se one nalaze uskladištene u Luci Brčko.

"Čak su se čule i ideje da se donirana sredstva predaju lokalnom komunalnom preduzeću kako bi se djelimično kompenzovali troškovi koje je Vlada napravila u vrijeme poplava. Bilo je i zahtjeva putem medija da se sve to preda samo povratničkoj populaciji. Na svu sreću, sve mašine su i dalje na mjestu gdje su dopremljene, ali tu neće ostati ako Vlada ne izvrši hitnu podjelu onima kojima su zaista potrebne", upozoravaju brčanski socijalisti.

Oni poručuju vlastima da donaciju u traktorima i motokultivatorima ne pretvore u predmet potkusurivanja lokalnih moćnika, nego da se donirane poljoprivredne mašine što prije predaju u ruke poljoprivrednika, kojima su i namijenjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije