Gradovi

Sporazum o 350 obroka dnevno

Sporazum o 350 obroka dnevno
Sporazum o 350 obroka dnevno

DOBOJ-Predstavnici gradske uprave, lokalnih vjerskih zajednica i Međunarodnog fonda solidarnosti "Emaus", potpisali su danas u Doboju sporazum o obezbjeđivanju neophodnih sredstva za nastavak rada javne kuhinje u ovom gradu.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je novinarima da je sporazumom u trajanju od godinu dana predviđeno da se za potrebe javne kuhinje obezbijedi do 350 obroka dnevno.

"Grad Doboj će učestvovati sa 80 feninga po obroku, odnosno sa oko 9.000 KM mjesečno", rekao je Petrović, koji je naveo da jedan topli obrok košta od tri do pet KM.

Petrović je najavio da bi od septembra i azerbejdžanska firma "Benkos" trebalo da pomogne rad javne kuhinje.

Direktor Centra za socijalni rad Doboj Danka Sušić rekla je da u kategoriji socijalno ugroženih koji su korisnici javne kuhinje ima i lica koja su bila poplavljena.

Sušićeva je istakla da broj obroka i korisnika varira, a zaključno sa julom iznosio je oko 215 obroka za 88 korisnika.

Predsjedavajući lokalnog Međureligijskog vijeća imam Bajro DŽafić naveo je da je planom predviđeno da će, uz ostale donatore, vjerske zajednice obezbijediti 50 odsto sredstava u namirnicima, Međunarodni fond solidarnosti "Emaus" radnu snagu, a gradska uprava snosi troškove struje i vode, a po potrebi i subvencioniše sa 80 feninga po obroku.

Javna kuhinja smještena je u objektu kasarne Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik" u naselju Miljkovac, koji je dodijeljen gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije