Gradovi

Srebrenica: Poklonjeno sanitarno vozilo

Srebrenica: Poklonjeno sanitarno vozilo
Srebrenica: Poklonjeno sanitarno vozilo

SREBRENICA - Norveška nevladina organizacija "Nova nada" darovala je opštini Srebrenica sanitetsko vozilo sa modernom opremom.Inicijativu za ovu donaciju pokrenuo je norveški fizioterapeut Runeu Knusten, koji je i obezbijedio najviše sredstava, a odlučio je da na ovakav način pomogne stanovnicima opštine Srebrenica.

Načelnik opštine Ćamil Duraković, koji je preuzeo ključeve, rekao je da će vozilo biti ustupljeno na korištenje Domu zdravlja u Srebrenici.

On je naveo da vozilo nije novo, ali je u veoma dobrom stanju, opremljeno savremenom tehnologijom za pružanje pomoći ugroženima i izvještavanje sa terena o stanju pacijenta.

"Uskoro očekujemo i specijalizovano vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu koje je obećao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prilikom aprilske posjete Srebrenice i čija je procedura nabavke u toku", dodao je Duraković.

Prema njegovim riječima, time će Dom zdravlja biti opremljen vozilima i imati sve tehničke uslove za kvalitetno i blagovremeno pružanje zdravstvene zaštite i prevoz pacijenata do zdravstvenih ustanova.

Donator Knusten dovezao je vozilo i u narednima danima vršiće obuku osoblja Doma zdravlja kako bi pravilno i efikasno rukovali opremom kojom raspolaže poklonjeno sanitetsko vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije