Gradovi

Sredstva za vodovodnu mrežu u Trebinju i na Sokocu iz IPA fondova

Sredstva za vodovodnu mrežu u Trebinju i na Sokocu iz IPA fondova
Sredstva za vodovodnu mrežu u Trebinju i na Sokocu iz IPA fondova

BANJALUKA - Trebinju i Sokocu, u okviru IPA 2010 - Projekta „Vodovod i kanalizacija RS“, dodjeljena su grant sredstva u iznosu od 879.200 KM, odnosno 247.600 KM.

Ugovore o prenosu ovih sredstava danas je potpisao ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija, saopšteno je iz tog resora entitetske vlade.

Trebinju su sredstva odobrena za finansiranje po osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji dodatnog rezervoarskog prostora uz postojeći rezervoar Krš, izgradnju i rekonstrukciju cjevovoda Krš-Školski centar, te izgradnju i rekonstrukciju cjevovoda Hrupjela-Vinogradi.

U općini Sokolac radovi predviđaju prepajanje vodovodnog sistema Knežina na vodovodni sistem Sokolac, kao i rekonstrukciju primarnog distributivnog cjevovoda Sokolac - Podromanija, vrijednosti 664.722 KM.

Za projekat rekonstrukcije vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Sokolac 50 posto sredstava bit će osigurano kreditom Evropske investicione banke, 35 posto čine grant sredstva, dok opština učestvuje s 15 posto.

U Projekat "Vodovod i kanalizacija u RS" uključeno je 30 opština, a ukupna vrijednost je 100 miliona evra.

Sredstva za finansiranje projekta osigurana su putem povoljnih kredita Evropske investicione banke, grant sredstvima Evropske komisije i ostalih međunarodnih kreditora, te učešćem republičkog i opštinskog budžeta.

Ugovori o dodjeli grant sredstava po osnovu Projekta „Vodovod i kanalizacija“ bit će narednih dana potpisani s rukovodstvom opština Kozarska Dubica i Laktaši, kao i s gradonačelnikom Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije