Gradovi

Stanari na korak do samostalnosti

Stanari na korak do samostalnosti
Stanari na korak do samostalnosti

DOBOJ - Odbornici Skupštine grada Doboj jednoglasno su na današnjoj sjednici podržali mišljenje o Studiji opravdanosti za obnavljanje opštine Stanari.

Nenad Jevtić, odbornik SNSD-a, rekao je da u RS, gdje god postoji termoelektrana i rudnik, postoji i opština, te da prema tome ne vidi zašto i Stanari ne bi dobili opštinu.

"Najveća investicija na Balkanu je upravo u Stanarima", rekao je on.

Radoslav Nikolić iz SDS-a rekao je da će formiranjem opštine Stanari njeni stanovnici imati lošiju zdravstvenu zaštitu.

"Sjećam se, pošto sam malo stariji, da ste već nekoliko puta pokušavali da dobijete općinu Stanari. Hoćete li uspjeti da finansijski izdržite takav teret", upitao je Pejo Krnjić, potpredsjednik Kluba odbornika SP - Lista za Doboj (SBiH, HSS - NHI).

Dušan Panić, predstavnik Odbora za osnivanje opštine Stanari, kazao je da je napravljen iskorak o pitanju koje mještani pokreću već 50 godina.

Konačnu odluku o izdvajanju Stanara daće Vlada RS i Narodna skupština.

Opština Stanari ukinuta je 1959. godine, a inicijativa za njeno obnavljanje pokretana je 1965, dok je značajna aktivnost o ovom pitanju vođena od 1994. do 1997. godine.

Žučna rasprava na današnjoj sjednici vodila se i o zahtjevu Kluba odbornika SNSD-a za smjenu Esmina Mahmutovića, predsjednika SO, navodeći da on krši Poslovnik o radu. Mahmutović je to nazvao neozbiljnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije