Gradovi

Štrajkač iz parka najavljuje tužbu zbog greške u pozivu

Štrajkač iz parka najavljuje tužbu zbog greške u pozivu
Štrajkač iz parka najavljuje tužbu zbog greške u pozivu

LAKTAŠI - Usmeni pretres na koji su danas bili pozvani štrajkači iz parka "Mladen Stojanović" u Banjaluci Njegoš Tomić, Miroslav Gnjatović, Danijel Radić i Radenko Pecalj odgođen je za 25. januar.

Oni su na pretres bili pozvani jer nisu imali dozvolu od MUP-a RS 15. jula, prilikom okupljanja ispred zgrade Narodne skupštine RS.

Pretres je odgođen jer se nisu pojavili Gnjatović i Pecalj, kojima zbog preseljenja nije  uredno isporučen poziv.

Tomić kaže da ni sami ne znaju zašto su došli u Laktaše na saslušanje, a zbog administrativne greške koja je napravljena u pozivu na saslušanje, kako tvrdi, narušen je njegov ugled, zbog čega će pokrenuti novi proces protiv odgovornih.

"Greškom su napisali da smo počinili prekršaj iz člana 9. Zakona o javnom redu i miru, umjesto iz Zakona o javnom okupljanju, što se odnosi na pokazivanje polnog organa na javnom mjestu. Dobili smo izvinjenje, ali kada se ovo završi, pokrenuću novi proces protiv odgovornih", rekao je Tomić.

Ističe da mu je cilj pokazati da pored njihove greške što nisu prijavili mirno okupljanje, griješi i država pa su ih zbog toga, što, kako tvrdi, nije nimalo bezazleno, pojedini portali ismijali.

Prema njegovim riječima, evidentno je da se vrši represija na djecu poginulih boraca i nije mu jasno kako niko nije uvidio da su 150 dana štrajkovali u banjalučkom parku, a taj štajk takođe nije prijavljen i traje devet mjeseci.

Danijel Radić iz Prijedora, koji je takođe došao na usmeni pretres, rekao je da mu je žao što je proces odgođen i juče nije zvanično okončan.

Dodao je da i u njegovom pozivu na usmeni pretres napravljena ista greška kao kod Tomića, ali da on zbog toga neće pokretati nikakav postupak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije