Gradovi

Trebinje: Bezbjednost učenika uvijek prioritet

Trebinje: Bezbjednost učenika uvijek prioritet
Trebinje: Bezbjednost učenika uvijek prioritet

TREBINJE-Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa je razgovarao sa direktorima trebinjskih srednjih škola o saradnji policije i škola i bezbjednosti u samim školama, te bezbjednost po pitanju saobraćaja ispred školskih ustanova.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će preduzeti sve kako bi se trebinjski srednjoškolci zaštitili i kada je u pitanju njihova opšta bezbjednost, ali i kada je u pitanju bezbjednost u saobraćaju, jer je zgrada Srednjoškolskog centra u kojoj su sve tri trebinjske srednje škole praktično na ulici, pa je ovaj objekat saobraćajno možda i najugroženiji u istočnoj Hercegovini.

Ovo je nakon sastanka sa direktorima srednjih škola Trebinja istakao načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa koji je obećao da će nadležni u ovom Centru ubuduće obavještavati škole o svim informacijama koje se tiču i bezbjednosti đaka i njihovog eventualnog učešća u nekom prekršaju ili krivičnom djelu.

„Dešavalo se da đaci učestvuju u prekrođajima i krivičnim djelima, a direktori nisu imali informacije o tome ni od jedne institucije u gradu, što će ubuduće, radi bolje komunikacije i preventivnog djelovanja, biti praksa“, istakao je Laketa.

On je kazao da će trebinjska policija u srednjim školama, osim predavanja i teoretskog znanja koje su im i do sada imali praksu prenositi, ubuduće i praktično prezentovati neka znanja iz oblasti zaštite bezbjednosti. 

Vasiljko Škrivan, direkotr Centra srednjih škola Trebinje u kome je sastanak i bio organizovan, kaže da je izgradnja nove zgrade u blizini Srednjoškolskog centra dodatno usložila saobraćajnu situaciju, ali da su naišli na razumijevanje kod načelnika Lakete, kao i na druge probleme sa kojima se šaci i profesori susreću.

On je dodao da je bezbjednost učenika u samom školskom objektu na nivou, jer su, iako ne postoji radno mjesto portira ili noćnog čuvara škole, prostori pokriveni kamerama, angažuju se dežurni profesori, ali i domari i ostalo školsko osoblje, od kojih svi vode računa o đačkoj bezbjednosti...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije