Gradovi

Trebinje: Počela s radom nova autobuska stanica

Trebinje: Počela s radom nova autobuska stanica
Trebinje: Počela s radom nova autobuska stanica

TREBINJE - Nova autobuska stanica u Trebinju, koja je prije dva mjeseca iznajmljena kompaniji "Globtur" iz Međugorja uz mjesečnu naknadu od oko 10.000 maraka, danas je počela s radom.

Trebinje je, nakon što je prije osam godina zatvorena stara autobuska stanica zbog sanitarne neuslovnosti, sve ove godine čekalo da dobije novi objekat.

Sada je, prema tvrdnjama odgovornih u "Globturu", a i nadležnih u Trebinju, grad dobio najmoderniji objekat ove vrste u regionu i jedan od modernijih u Evropi.

Šef stanice Veselin Aleksić kazao je da su prije nekoliko dana stigla sva neophodna rješenja.

"Na našim biletarnicama se već izdaju karte 'Globtura' i još nekih autoprevoznika, dok smo drugim prevoznicima koji koriste naše usluge, a takvih je oko 35, poslali dopise o izdavanju karata i uskoro očekujemo i od njih pozitivan odgovor, što će upotpuniti stanične usluge", kaže Aleksić.

Stanica, osim velike čekaonice, posjeduje i osam glavnih perona, plus četiri sporedna za parkiranje autobusa, kao i dvije sobe sa kupatilom koje će uskoro moći koristiti vozači koji imaju namjeru prenoćiti u Trebinju.

On objašnjava da su zasad u funkciju stavljeni kafe-restoran i prodavnica mješovite robe, ali da se uskoro očekuje i iznajmljivanje preostala tri raspoloživa poslovna prostora, a za koje postoje velika interesovanja turističkih agencija i drugih preduzetnika.

Aleksić dodaje da, osim obezbijeđenog parkinga za autobuse, stanični objekat posjeduje i parking koji se neće naplaćivati i koji ima 40 mjesta za privatne automobile kojima se odvoze i dovoze putnici koji polaze ili dolaze na stanicu, kao i sedam taksi stajališta.

Povezivanje

Otvaranjem nove autobuske stanice Trebinje se konačno autobuskim saobraćajem povezalo sa svijetom, jer su uspostavljene autobuske linije sa brojnim evropskim zemljama, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Švajcarska, Njemačka i Skandinavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije