Gradovi

Udruženim snagama čiste korito Bosne

DOBOJ - Povodom 22. aprila - Dana planete zemlje, grad Doboj, federalne opštine Doboj Jug i Maglaj, te Ambasada SAD u BiH danas provode zajedničku akciju čišćenja i uređenja korita rijeke Bosne na području koje je bilo opustošeno prošlogodišnjim poplavama.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak inicijator je i pokrovitelj akcije koju je povodom 22. aprila - međunarodnog Dana planete Zemlje organizovala Kancelarija vojnog atašea američke Ambasade u BiH Skota Milera. 

Aktivnost se provodi u saradnji sa lokalnim volonterima, članovima Američke trgovinske komore i više od 100 pripadnika Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Aktivnosti se realizuju na obali rijeke Bosne kod "Japanskog mosta" u Doboju, na lokaciji "Oploti" u opštini Doboj Jug i na obali iznad mosta u centru Maglaja.

Kormakova je rekla da je zadovoljna činjenicom da je na području tri opštine u današnjoj akciji angažovano 900 volontera. Ona je zahvalila gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću, načelnicima opština Doboj Jug Jasminki Begić i Maglaja Mehmedu Mustabašiću za učešće.

Kormakova je zahvalila i Katoličkom servisu za pomoć /CRS/ koji je učesnicima današnje akcije obezbijedio logistiku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije