Gradovi

Uručena pomoć korisnicima kolektivnog centra

Uručena pomoć korisnicima kolektivnog centra
Uručena pomoć korisnicima kolektivnog centra

MODRIČA - Raseljenim i socijalno ugroženim licima, koji su smješteni u Kolektivnom centru Kladari Donji kod Modriče, danas su uručeni paketi sa higijenskim sredstvima i prehrambenim proizvodima, povodom pravoslavnog Božića.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Bosa Novaković rekla je da lokalna uprava u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, Pravoslavnom crkvom i predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske tradicionalno, povodom praznika, posjećuje i pomaže korisnicima Centra.

"Nadležni organi Srpske i na nivou BiH ove godine raspustiće Kolektivni centar", najavila je Novakovićeva i naglasila da je predviđena izgradnja zgrade za smještaj raseljenih i izbjeglih lica, koja su od 1996. smještena u neuslovim prostorijama Osnovne škole u Donjim Kladarima, udaljenim desetak kilometara od Modriče.

Opština će i ove godine finansirati rad domara i ložača centralnog grijanja u Kolektivnom centru, u kojem je smješten 31 korisnik, od čega 19 samaca, tri porodice po dva člana i jedna porodica sa šest članova.

Među stanarima Centra je i pet penzionera, osam korisnika novčane pomoći Centra za socijalni rad i jedan korisnik boračkog dodatka, te jedan ratni vojni invalid. Bez bilo kakvih primanja je 16 lica.

Smještaj u kolektivnom centru obezbijeđen je i za četvoro maloljetne djece.

Prema podacima Opštinske organizacije Crvenog krsta Modriča, modrički Crveni krst za šest najugroženijih lica, starih i bolesnih obezbjeđuje hranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije