Gradovi

Uskoro preliminarni spisak korisnika pomoći

Uskoro preliminarni spisak korisnika pomoći
Uskoro preliminarni spisak korisnika pomoći

BRČKO - Preliminarni spisak korisnika novčane pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima, nastale tokom prošlogodišnjih poplava u Brčko distriktu, trebalo bi da bude gotov do 15. maja, nakon čega bi mogla da uslijedi isplata, rekao je danas šef Odjeljenja za javnu bezbjednost u brčanskoj Vladi Uroš Vojinović.

 "Pošto je drugostepena komisija provjerila žalbe na rješenja o isplati novčanih sredstava za sanaciju posljedica nastalih na stambenim objektima tokom prošlogodišnjih poplava, preliminarni spisak njihovih korisnika trebalo bi da verifikuje Vlada naredne sedmice", rekao je Vojinović novinarima. 

Prema njegovim riječima, komisije koje su lani obavile uviđaj na terenu u svojim zapisnicima nisu navele neke važne podatke za procjenu štete, kao što je visina vode koja se ulila u stambene objekte, jer se tada samo utvrđivalo da li je neko poplavljen ili nije.

"Tek u avgustu Vlada je donijela program sanacije štete u kome je precizirano da onaj kome je voda ušla preko parapeta ide u jednu kategoriju, a ispod parapeta u nižu. Upozoreno je da treba voditi računa i o tome koliko puta je oštećeni stambeni objekat plavljen. Tražio sam da se sva dokumentacija unese u lotus kako bi ostali pisani tragovi u sistemu", objasnio je Vojinović.

On je napomenuo da je među žalbama bilo i takvih koje nisu imale nikakvog pravnog osnova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije