Gradovi

Uskoro završetak sanacije Berlinske ulice u Modriči

Uskoro završetak sanacije Berlinske ulice u Modriči
Uskoro završetak sanacije Berlinske ulice u Modriči

MODRIČA- Sanacija dijela Berlinske ulice u Modriči, za šta je 45.000 KM izdvojilo Ministarstvo za izbjeglice i ljudska prava BiH, biće završena do polovine septembra, kažu u opštinskoj upravi.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam, komunalnu djelatanost i ekologiju Jovan Mišić rekao je Srni da je ugovorom sa izvođačem radova, preduzećem "BalegeM" iz Gradačca, predviđena sanacija udarnih rupa i polaganje novog asfalta na dijelu Berlinske lice u blizini Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" i Poljoprivrednog dobra "Kastelina Srpska".

On kaže da je ugovorom predviđena i sanacija oštećenja asfalta nastalog usljed pucanja vodovodne cijevi na raskrsnici Berlinske i Posavske ulice u novom naselju Modriča Tri.

Mišić je napomenuo da ugovorom nije predviđena sanacija kolovoza Berlinske ulice koji je iz nepoznatih razloga, krajem prošle godine potonuo na nekoliko mjesta.

U toku su vještačenja i dokazivanje uzroka ulegnuća na dijelu saobraćajnice koja je asfaltirana u oktobru 2013. godine, nakon polaganja cijevi sekunadarne kanalizacione mreže u naselju Modriči Tri.

"Iz preduzeća `BalegeM`, koje je asfaltiralo Berlinsku ulicu, tvrde da su radove obavili u skladu sa projektnom dokumentacijom, a to tvrdi i izvođač radova na izradi kanalizacione mreže, preduzeće `MG Mind` iz Mrkonjić Grada", rekao je Mišić.

Berlinska ulica je glavna saobraćajnica između centra Modriče i izbjegličkih naselja Modriča Tri i Modriča Pet sa 4.000 stanovinika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije