Gradovi

Usvojen budžet Kozarske Dubice

KOZARSKA DUBICA - Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas budžet opštine za 2015. godinu od 9.935.600 KM.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da će budžet biti realizovan u zavisnosti od izvornih prihoda, od ispunjavanja obaveza građana prema opštini, te od saradnje sa Poreskom upravom Republike Srpske radi bolje naplate prihoda lokalne zajednice.

Zlojutro je dodao da će finansiranje opštine u velikoj mjeri zavisiti od priliva sredstava od PDV-a.

"Ove godine pratićemo isključivo gotovinski tok, što znači da ćemo moći finansirati samo onoliko koliko novca nam dođe na račun, a u slučaju većih problema sa prilivom sredstava, tu je rebalans kao sredstvo da se stvari poprave", rekao Zlojutro.

On je ocijenio da budžet opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu ima dovoljno razvojnih komponenti.

"Budžet je i administrativni, naravno, ali uključen je i najveći dio mjera štednje usvojenih na protekloj sjednici, tako da je u nekom dijelu i restriktivan", rekao je Zlojutro.

U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena i odluka o platama i drugim pravima opštinskih funkcionera, kao i odluka o naknadama odbornicima i članovima radnih tijela lokalnog parlamenta, te odluka o visini naknade za rad članovima upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština opštine.

"Ovo je drugi put da smanjujemo plate opštinskih funkcionera, rukovodećim ljudima u opštini, direktorima javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta, kao i odborničke naknade", istakao je Zlojutro.

Od 1. januara u opštini Kozarska Dubica na snazi je bila odluka o privremenom finansiranju opštine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije