Gradovi

Vatrogasci samo ispresijecali požar u Trebinju

Vatrogasci samo ispresijecali požar u Trebinju
Foto: Ilustracija | Vatrogasci samo ispresijecali požar u Trebinju

TREBINJE, JABLANICA - Požar u dijelu trebinjske regije Zubački plato četvrti dan se ne stišava, jer vjetar i nepristupačan teren otežavaju gašenje pa su vatrogasne ekipe uspjele samo da ga ispresijecaju na nekoliko mjesta i da ga odbiju od ugroženih kuća.

Jedan krak se, prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Lastva Dragana Paranosa, širi od sela Matinka, gdje su u utorak ujutro vatrogasci odbranili prve kuće u blizini požarišta, a trenutno se drugi krak požara čeka u selu Željevo.

"Ono što vatrogasci jedino mogu da učine jeste da vatru čekaju na pristupačnom terenu, tako da je jedan dio vatrogasaca kod kuća Ratkovića u selu Željevu, a jedan dio je na putu usred brda iznad Brane Gorica i kuća Gudelja. Sa cisternama čekamo domet da gasimo plamen i odbijemo ga od kuća", kaže komandir.

S obzirom na to da je u noći između ponedjeljka i utorka požar prešao na sjevernu stranu, prema maloj brani i izvorištu Vrelo oko, sa koga se cijelo Trebinje napaja pitkom vodom, a u samom gradu Trebinju je vidljiva dimna zavjesa na jugozapadnom dijelu,  vatrogasci ipak tvrde da ne postoji bojazan za ove strateške objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije