Gradovi

Za centralno grijanje 60.000 marka

Za centralno grijanje 60.000 marka
Za centralno grijanje 60.000 marka

SRBAC - U Domu zdravlja Srbac danas je počela rekonstrukcija sistema centralnog grijanja, u šta će biti uloženo 60.000 maraka.

Predviđeno je da preduzeće "Srda" iz Gradiške, osim ovih, izvede i radove na sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji sektorskih ambulanti u Ćukalima, Razboju, Nožičkom i Kobašu.

Direktor Doma zdravlja Srbac Saša Jovičić rekao je Srni da će u centralnoj zgradi Doma zdravlja Srbac biti ugrađeni novi pirolitički kotlovi koji će značajno smanjiti potrošnju toplotne energije i smanjiti rizik od pucanja toplovodnih cijevi.

"U ambulanti Nožičko takođe će biti uvedeno centralno grijanje, u ambulantama u Ćukalima, Kobašu i Nožičkom biće izvršena sanacija i građevinska adaptacija, dok se u ambulanti u Razboju planira opremanje stomatološke ordinacije što će biti prvi put da se stomatološke usluge pružaju van Doma zdravlja Srbac", naveo je Jovičić.

On je istakao da će dio sredstava biti izdvojen i za opremanje Službe hitne pomoći, Pedijatrijske ambulante i laboratorije.

Jovičić je rekao da se prikupljaju ponude za nabavku kolor dopler ultrazvučnog aparata najnovije generacije čime bi se izbjeglo upućivanje pacijenata u Gradišku i Banjaluku.

Pomoću ovog aparata, čija je vrijednost oko 50.000 maraka, mjerila bi se zakrčenost krvnih sudova i obavljali ultrazvučni pregledi srca, dojki, štitne žlijezde, vrata, abdomena, kukova i mekih tkiva.

"Za izvođenje radova i nabavku opreme obezbijedićemo vlastita sredstva zahvaljujući mjerama štednje i racionalnom poslovanju bez novih kreditnih sredstava", rekao je Jovičić i dodao da Dom zdravlja sada posluje pozitivno, što je zajednički uspjeh svih 90 radnika i sigurnost za pacijente da će dobijati kvalitetnu i pravovremenu primarnu zdravstvenu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije