Gradovi

Za novu sportsku dvoranu na urijama šest miliona KM

Za novu sportsku dvoranu na urijama šest miliona KM
Za novu sportsku dvoranu na urijama šest miliona KM

PRIJEDOR - Grad Prijedor će do 2016. godine dobiti novu sportsku dvoranu u naselju Urije, vrijednu oko šest miliona KM, najavio je danas gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

"Biće to hram sporta, koji će moći da se koristi od jutra do večeri, a ne da djevojke dolaze trenirati u 22.00 ili 23.00 časa, kao što je sad slučaj u Sportskoj dvorani `Mladost`, dvorani za časove fiskulture u srednjoškolskom centru", rekao je Pavić.

On je nakon obilaska građevinskih radova na ovom objektu rekao novinarima da bi dvorana trebalo da bude završena u roku od tri godine ukoliko se, kao i do sada, bude finansirala isključivo iz gradske kase i bez zaduženja.

"Radićemo onoliko koliko budemo imali para. Ako dobijemo sredstva iz republičkog budžeta, kao što su to za iste namjene dobijale i druge lokalne zajednice u Srpskoj, dvorana će biti gotova i prije", dodao je Pavić.

Osnovna namjena dvorane, čija je gradnja počela prošle godine, jeste održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima na međunarodnom i na nivou BiH.

Kapacitet gledališta biće 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu i dvije sale za zagrijavanje sportista, što kapacitetom zadovoljava standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskim sadržajem, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju, do glavne saobraćajnice, biti poslovni prostor.

Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele urede prema budućim potrebama korisnika i maksimalno moguće ozelene. Takođe je planirano formiranje zelenog tampona, gdje bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine.

Kapacitet parking prostora je 122 mjesta za putničke automobile i četiri parking mjesta za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnu pozornicu.

Iz prošlogodišnjeg budžeta grada za ovo zdanje izdvojeno je milion maraka, a prošle sedmice Skupština grada je donijela odluku da se prošlogodišnji budžetski suficit od 295.372 KM usmjeri u izgradnju sportske dvorane na Urijama.

Zavod za izgradnju grada Prijedora je projektant i nadzorni organ, a izvođači radova "Prijedorputevi" i "MB modul".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije