Gradovi

Za sanaciju šest škola 1,5 miliona KM

Za sanaciju šest škola 1,5 miliona KM
Za sanaciju šest škola 1,5 miliona KM

PRIJEDOR - Za sanaciju šest škola, odnosno pet školskih objekata biće izdvojeno 1,5 miliona KM iz Programa EU za oporavak od poplava, najavljeno je danas iz Gradske uprave Prijedor.

"Grad Prijedor je ranije delegirao školske objekte, koje je potrebno sanirati zbog intenzivnih padavina ili dotrajalosti, prema Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koje je spisak proslijedilo UNDP-u BiH", navodi se u saopštenju.

Stručnjaci Ministarstva prosvjete i kulture Srpske uvidom u stanje na terenu opredijelili su se za osnovne škole "Dositej Obradović" Prijedor, "Jovan Dučić" Lamovita i "Branko Radičević" Petrovo, srednje škole Poljoprivredno-prehrambenu i Medicinsko-tehnološko-građevinsku i Ekonomsku, dok će na mjestu područne škole "Dositej Obradović" u Tukovima biti izgrađen novi školski objekat.

"Za školu u Tukovima rok za završetak radova je četiri mjeseca, dok je za ostale škole rok oko 50 dana. Težište radova će se, zbog bezbjednosti učenika, prebaciti za vrijeme raspusta", navodi se u saopštenju.

Izvođači radova su preduzeća "Radis" iz Istočnog Sarajeva , "Emir komerc Kurbegović" iz Sanskog Mosta, "Kofiks" iz Ključa i "Gradinvest" iz Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić se u ime svih učenika i prosvjetnih radnika ovih škola zahvalio EU na finansiranju i UNDP-u na brzom provođenju projekta kojima će učenicima biti omogućeno da nova znanja stiču u kvalitetnijim školskim prostorima nego do sada.

Program za oporavak od poplava finansira EU, a provode UNDP, UNICEF i Međunarodna organizacija za migracije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije