Gradovi

Zapečaćena VIK-televizija

Srna

VLASENICA - Vlasenička "VIK-televizija" danas nije emitovala program, jer su odlukom načelnika te opštine Dragoslava Todorovića zapečaćene prostorije ove informativne kuće, te time zaposlenima onemogućen ulazak u radne prostorije, rekao je v.d. direktora VIK-a Ozrenko Draškić.

On je naveo da je pečaćenje obavila tročlana opštinska komisija.

"VIK-televizija ustanova je od javnog interesa i Skupština opštine Vlasenica jedina je nadležna da odlučuje o pitanjima važnim za tu ustanovu, a ne načelnik Todorović", ocijenio je Draškić.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je da je odluku donio nerado i da je ona privremena, ali da je bila neophodna zbog nerazjašnjenih odnosa u toj informativnoj kući i rizika da ne dođe do ozbiljnijih posljedica.

Odbornici SNSD-a, SDA i jedan odbornik SNS-a su na decembarskoj sjednici vlaseničke Skupštine razriješili dotadašnjeg direktora VIK-a Gordanu Milošević i imenovali v.d. direktora Ozrenka Draškića, dok SDS nije podržao tu odluku.

Formirana je i Komisija za primopredaju, koja je ušla u prostorije VIK-a i obavila popis, ali bez prisustva ranijeg direktora.

"Poštujem odluke Skupštine opštine Vlasenica, ali komisija za primopredaju nije uradila svoj posao, već je novoizabrani direktor nasilno ušao u prostorije. S obzirom da nemam informacije o materijalnoj i finansijskoj situciji u VIK-u, a kao načelnik sam odgovoran za imovinu ove ustanove, odlučio sam da se prostorije privremeno zapečate", rekao je Todorović, kojeg je na načelničku funkciju kandidovao SDS.

Todorović je dodao da će u najskorije vrijeme formirati stručnu komisiju koja će pozvati oba direktora, odrediti datum i obaviti službenu primopredaju, te nakon toga sa rukovodstvom VIK-a dogovoriti dalju saradnju.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije