Gradovi

"Zdravofest" u Gradišci: Hrana i kulturni program privukli učesnike i goste

"Zdravofest" u Gradišci: Hrana i kulturni program privukli učesnike i goste
Foto: Milan Pilipović | "Zdravofest" u Gradišci: Hrana i kulturni program privukli učesnike i goste

GRADIŠKA – Tradicionalni Festival turizma, privrede, gastronomije i kulture "Zdravofest" danas u Gradišci, okupio je brojne učesnike, udruženja građana, kulturno-umjetnička društva, lovačke grupe i sekcije, proizvođače cvijeća, čuvare tradicije i običaja Kozare i Potkozarja.

Domaćin je Turistička organizacija Gradiška, zajedno sa gradskom upravom, javnim ustanovama i preduzećima te mnogim udruženjima građana i KUD-ovima, koji su pomogli ovaj program.

"Zdravofest" je među najznačajnijim manifestacijama gradiškog kraja. Ovdje pokazujemo bogatstvo naše tradicije, kulinarstva, običaja", naglašavaju organizatori.

"Učesnici su zanatlije, kreativci, cvjećari i uzgajivači raznog bilja,  kao i planinarska udruženja, čuvari tradicije i narodnih običaja.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Gradski hor “Lira” i kulturno umjetnička društva sa područja našeg grada kao i gosti iz Srbije i Banjaluke", navode u Turističkoj organizaciji Gradiška.

"Velika posjeta je jasan znak da imamo šta pokazati i čime privući turiste. Ovaj program pokazuje naš veliki potencijal kojeg nastojimo što više i što bolje iskoristiti", kazao jer za "Nezavisne novine" Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške tokom posjete štandovima sa tradicionalnim jelima.

Drago Oljača, proizvođač sadnica ukrasnog bilja i cvijeća iz Brestovčine kod Gradiške kaže da je učestvovao na većini ovih manifestacija te da je ovogodišnji "Zdravofest" jedan od najmasovnijih i najbolje organizovanih.

"Ovo je prilika da izložimo svoje proizvode, da pokažemo svoju djelatnost i razmijenimo iskustva. Rado se odazivam pozivima za učešće", kazao nam je Oljača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije