Gradovi

Značajno smo popravili kvalitet života u gradu

Značajno smo popravili kvalitet života u gradu
Značajno smo popravili kvalitet života u gradu

Prijedor je multietnički grad u kojem je napravljena dobra atmosfera između svih Prijedorčana, rekao je Milenko Đaković, kandidat za gradonačelnika koalicije DNS - SNSD - SP.

"U ovih 12 godina donijeli smo dvije strategije razvoja grada, u čijoj izradi su učestvovali eksperti iz svih oblasti", dodao je on.

NN: Kako ocjenjujete Prijedor danas?

Đaković: Grad Prijedor je organizovan grad u kojem sve funkcioniše normalno i kako treba. Prijedor je multietnički grad u kojem je napravljena dobra atmosfera između svih Prijedorčana. U ovih 12 godina donijeli smo dvije strategije razvoja grada, u čijoj izradi su učestvovali eksperti iz svih oblasti i obični građani. Obuhvaćen je kompletan život grada Prijedora.

NN: Koje projekte imate u planu i šta ste dosad realizovali?

Đaković: Prvo ćemo nastaviti veliki projekat vodosnabdijevanja i kanalizacije, koji je planiran u četvorogodišnjem periodu, s tim da su prve dvije godine već istekle. Većinu mjesnih zajednica i domova kulture u mjesnim zajednicama smo rekonstruisali, uradili smo veliki broj igrališta za djecu, gradimo novu sportsku dvoranu, izgradili smo novu pijacu, rekonstruišemo pojedinačno ulice, jednu po jednu, u skladu s materijalnim mogućnostima. U ovom trenutku smo kroz Strategiju posvećeni zapošljavanju i to je ekonomski projekat koji nastavljamo dalje.

NN: Kako izgleda kulturni život u gradu?

Đaković: Obnovili smo veliki broj objekata iz oblasti kulture i sporta. U skladu s tim se razvija i kulturni život grada. Grad Prijedor je veoma bogat različitim manifestacijama, organizujemo, pored manifestacije "Zlatna vila", književne susrete na Kozari, kolonije slikarstva g. Sretana Stojanovića i čitav niz manifestacija pod nazivom "Prijedorsko kulturno ljeto". Na svoje trgove Prijedor je izveo i voćare, kulinare koji predstavljaju svoje vještine, "Zlatne ruke Potkozarja", tako da je kulturni život u Prijedoru veoma bogat. I u okolnim mjestima imamo zanimljive manifestacije "Selo veselo", u kojima se ljudi takmiče u seoskim disciplinama. Sve su to lijepe manifestacije koje su odavno zaživjele u Prijedoru i izazivaju izuzetan odziv građana. I u zimskom periodu imamo bogate manifestacije, u kojima učestvuju djeca i mladi.

NN: Kako vidite Prijedor u odnosu na ostale opštine i gradove u RS?

Đaković: Ono što saznajemo od gostiju koji dolaze u Prijedor, pa i od predstavnika ambasada i stranih zemalja, je da je grad lijepo uređen, dobro osvijetljen, šetalište i sve ulice u centru su uređene. Gosti koji dolaze smatraju da je Prijedor uredan i miran grad i da se puno toga dešava. Ocjenjuju da je to nešto što je najbliže proevropskim gradovima. U toku je i rekonstrukcija podzemnih instalacija vodovoda i kanalizacije jer su nam cjevovodi stari više od 60 godina i imaju velike gubitke. Grad je dobio nekoliko kružnih tokova, a radićemo i dalje na poboljšanju protočnosti saobraćaja izgradnjom nadvožnjaka u naselju Pećani. Otvorićemo i nekoliko putnih pravaca za izlazak na magistralu Banjaluka - Prijedor - Novi Grad i smanjiće se gužva u centru.

NN: Kako ocjenjujete svog protivkandidata i da li ste spremni raditi i sa političkim protivnicima ukoliko pobijedite?

Đaković: Mi smo kontinuirano sarađivali s našim političkim protivnicima. Jedina djelomična opozicija je bio SDS sa svoja tri odbornika. Međutim, i oni su podržali mnogo odluka koje su predložene od strane prijedorske administracije. Kultura dijaloga postoji, Skupština funkcioniše, ne priča se o prošlosti i prošlim vremenima, priča se o potrebama građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije