Hronika

Andrić u pritvoru zbog ubistva Đerića

Andrić u pritvoru zbog ubistva Đerića
Andrić u pritvoru zbog ubistva Đerića

TREBINJE - Sudija za prethodni postupak Okružnog suda Trebinje prihvatio je prijedlog okružnog tužioca Gordane Šalvarice da se odredi pritvor od mjesec dana Radovanu Andriću Mujketu (19) iz Trebinja, osumnjičenom da je u nedjelju rano ujutro ubio svog sugrađanina, kik-boksera Marka Đerića (24).

U sudu je obrazloženo da je Andriću određen pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, te da će u pritvoru ostati 30 dana.

Navode da postoji osnovana bojazan da bi Andrić mogao uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, te radi toga što smatraju da bi njegovo puštanje na slobodu, s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela, rezultovalo narušavanjem javnog reda.

Ovo je samo jedna od mjera koje su propisane zakonom i koje služe za uspješno vođenje krivičnog postupka, a Okružno tužilaštvo nastavlja istragu u vezi s ovim izuzetno svirepim i kukavičkim ubistvom mladog sportiste. 

O specifičnosti ovog ubistva možda najslikovitije govori podatak da je Andrić ispitivan u tužilaštvu u ponedjeljak veče do kasno u noć, te da mu je pritvor određen tek iza ponoći.

Sudski proces će se, kad se okončaju sve radnje potrebne za podizanje optužnice, protiv Andrića voditi u Okružnom sudu Trebinje.

Andrić je odranije poznat policiji, najprije zbog šamaranja nastavnice, a onda je u novogodišnjoj noći pucao na lokal u Trebinju jer mu nije bio dozvoljen ulaz.

Marko Đerić, koji je ubijen u nedjelju rano ujutro oko 3.30, sahranjen je u ponedjeljak na Gradskom groblju "Banjevci", a u pogrebnoj povorci je, osim rodbine i prijatelja, prisustvovalo više stotina Trebinjaca koji su željeli odati posljednju poštu žrtvi ovakvog nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije