Hronika

Banjalučanin ostao bez vozačke dozvole, pa pokušao da prevari policiju

Banjalučanin ostao bez vozačke dozvole, pa pokušao da prevari policiju
Banjalučanin ostao bez vozačke dozvole, pa pokušao da prevari policiju

BANJALUKA - Dvadesetpetogodišnji Saša Đukić iz Banjaluke osumnjičen je da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saznaju "Nezavisne".

To je utvrđeno nakon što su njegove dokumente i vozilo reno master juče oko 10.30 časova prekontrolisali pripadnici Policijske stanice Gradiška.

Oni su utvrdili da se vozačka dozvola potražuje, a daljim provjerama su ustanovili i da je on 4. juna Policijskoj stanici Lauš prijavio nestanak dozvole, te podnio zahtjev za izdavanje nove.

"Nakon što je osumnjičeni dobio novu vozačku dozvolu, deponovao ju je radi izricanja zaštitne mjere 'zabrana upravljanja vozilima B kategorije', a nastavio je sa korišćenjem stare vozačke dozvole, koju je prethodno prijavio da je izgubio i koju je proglasio nevažećom", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog.

Policajci su privremeno oduzeli vozačku dozvolu i ispitali su Đukića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Nakon završenog ispitivanja osumnjičenog, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, otpušten je na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta slijedi podnošenje izvještaja", saopštila je Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije