Hronika

Banjalučaninu ponovo sude za silovanje kćerke

Banjalučaninu ponovo sude za silovanje kćerke
Banjalučaninu ponovo sude za silovanje kćerke

BANJALUKA - U banjalučkom Okružnom sudu počelo je ponovljeno suđenje Dragiši M. (39) iz Banjaluke, optuženom za polno nasilje nad svojom osmogodišnjom kćerkom.

Dragiša M. je prošle godine za ovo krivično djelo, koje je šokiralo javnost, osuđen na 18 godina zatvora, međutim, Vrhovni sud RS je u januaru ove godine ukinuo presudu pa je ovaj predmet ponovo vraćen na novo suđenje. Tada je Jelena Despotović, sekretar suda, kazala da je uvažena žalba odbrane i presuda ukinuta zbog povreda krivičnog postupka.

Suđenje je, zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve, bilo zatvoreno za javnost.

Slučaj je otkriven u aprilu nakon ljekarskog pregleda osmogodišnje djevojčice u Kliničkom centru Banjaluka. Odmah su alarmirani CJB Banjaluka i Centar za socijalni rad Banjaluka, koji su zajedničkim snagama krenuli u istragu. Policija je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je otac seksualno zlostavljao svoju osmogodišnju kćerku.

Daljom istragom otkriveno je da je djevojčici sa nepune tri godine prvi put ukazivana pomoć u banjalučkom Kliničkom centru, ali tada ljekarima koji su je pregledali nije bilo ništa sumnjivo.

Djevojčica je poslije ukazane pomoći iz bolnice i uz pomoć Centra za socijalni rad smještena na sigurnu lokaciju.

Kasnije su je smjestili u hraniteljsku porodicu, gdje je smije viđati jedino majka i to određenim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije