Hronika

Banjaluka: Vlasnika Mastera sumnjiče za krađu mesa iz Merkatora

Banjaluka: Vlasnika Mastera sumnjiče za krađu mesa iz Merkatora
Banjaluka: Vlasnika Mastera sumnjiče za krađu mesa iz Merkatora

BANJALUKA - Policija je privela Nedeljka Kesera, vlasnika poznatog banjalučkog restorana "Master", osumnjičenog za krađu 38 kilograma sirovog mesa iz hipermarketa "Merkator" u Banjaluci.

Nakon saslušanja u policiji, Keser je pušten da se brani sa slobode, a kako je u srijedu potvrđeno, protiv vlasnika jednog od najpoznatijih banjalučkih restorana biće podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela krađe.

Čitav slučaj prijavljen je policiji u ponedjeljak uveče, a vlasnik "Mastera", ujedno i suvlasnik poznate banjalučke teretane "Fitnes faktori", negirao je da ima bilo kakve veze s krađom, dodavši kako će zbog svega podnijeti tužbu protiv "Merkatora".

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je u srijedu da je Kesera u ponedjeljak oko 21.30 zaustavilo obezbjeđenje u "Merkatoru" i to nakon što je prošao kasu u ovom tržnom centru.

Naknadnim pregledom obezbjeđenja utvrđeno je da Keser u korpi ima 38 kilograma raznih vrsta sirovog mesa za koje nije bilo dokaza da je naplaćeno.

Čitav slučaj su zabilježile i bezbjednosne kamere u "Merkatoru", koji je, kako saznajemo, pojačao kontrolu mušterija zbog krađe blizu 300 kilograma sirovog mesa u ranijem periodu.

"Keser je uredno s artiklima koji su bili u kolicima došao na kasu i izvadio proizvode na pokretnu traku. Blagajnica je zatim, kao i obično, proizvode provlačila preko čitača bar-kodova, no dio robe nije bio unesen u sistem. Nakon svega Keser je kupljene artikle vratio u kolica i udaljio se od kase", pojasnio je izvor blizak istrazi.

Šokiranog vlasnika "Mastera" ubrzo su zaustavili zaštitari i utvrdili da Keser nije platio svu robu koju je imao u kolicima. Nakon svega, Kesera, koji kod sebe nije imao lična dokumenta, privela je policija.

Tatjana Raković, portparol "Merkatora", potvrdila je da su radnici obezbjeđenja u hipermarketu "Merkator" u ponedjeljak oko 21.30 spriječili krađu 38 kilograma mesa i ostalih artikala čija vrijednost je procijenjena na 577 maraka.

"I pored svih mjera zaštite krađe se, nažalost, dešavaju. Kod osobe zatečene u krađi utvrđeno je i policijskim zapisnikom dokazano da je bilo 38 kg mesa i ostalih artikala. Kupac, naime, nije prikazao svu robu na kasi, a radnici obezbjeđenja su ga zaustavili nakon što je izvršio plaćanje prikazane robe. Ranije je bilo sličnih pokušaja krađe u hipermarketu 'Merkator centra', naročito na odjelu mesnice, te je iz tog razloga pojačana kontrola", navela je Rakovićeva, pojasnivši da kupac robu nije plaćao kešom, već se potpisao na žiralni račun.

Iz "Merkatora" su dodali da informaciju o tome da li je blagajnica koja je uslužila Kesera dobila otkaz ne mogu saopštiti zbog interesa dalje istrage.

Keser je u srijedu izjavio da je za sve kriv sistem u tržnom centru, a najavio je i tužbu protiv "Merkatora".

"Došlo je do greške u sistemu i ja nemam pojma kako se to desilo. Normalno sam došao na kasu i završio kupnju, kao i svaki put do tada. Svu kupljenu robu u 'Merkatoru' inače plaćam žiralno, a fakture mi dostavljaju nakon dan-dva. Nije ovo prvi put da im blokira ta kasa za žiralna plaćanja. Već dva-tri puta sam se vraćao na tu istu kasu, jer su mi jednom otkucali viška robe, a drugi put manjka. Ovdje je za sve kriv sistem i ja sam već kontaktirao advokata i tužiću 'Merkator'", ispričao je ogorčeni Keser.

Dodao je da je on najveća žiralna mušterija u "Merkatoru" i da mu se mjesečni pazari kreću između 5.000 i 10.000 maraka.

"Dužnost te djevojke koja je radila na blagajni bila je da gleda da li joj sistem otkucava artikle, a ja to mogu da saznam tek kada nakon dan-dva dobijem fakturu, jer je sve plaćano preko žirale", naveo je vlasnik "Mastera".

Dodao je kako je u međuvremenu saznao da je blagajnica koja ga je uslužila dobila otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije