Hronika

Banjaluka: Zapalili kuću, pa izmislili napad

Banjaluka: Zapalili kuću, pa izmislili napad
Banjaluka: Zapalili kuću, pa izmislili napad

BANJALUKA - Vedrana Ivanov (30) i Alen Jelić (28) slagali su da su ih u četvrtak u banjalučkom naselju Motike iza ponoći napala, pretukla i zapalila im stan četvorica maskiranih napadača naoružanih pištoljima.

Tokom saslušanja policija je utvrdila da su dvoje vanbračnih supružnika fingirali napad na njih.

Jelić je, kako saznaju "Nezavisne", priznao da su lažno prijavili napad i paljevinu na kuću u kojoj žive. Takođe, Ivanova je slagala i da je trudna. Ivanova je početkom februara javno u medijima govorila o svom lošem iskustvu tokom rada kod privatnih poslodavaca i o korupciji u inspekcijskim organima. Kako "Nezavisne", sazanju dvogodišnja kćerka Ivanove iz prvog braka, posmatrala je kako Ivanova i Jelić pale stan. Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva u četvrtak je saopšteno da su maskirani napadači tražili od Ivanove "određenu dokumentaciju", a kako je nisu dobili, pretukli su nju i Jelića, a zatim ih zajedno s  kćerkicom odveli u podrum. Nakon toga, zapalili su im kuću. Rodbina Vedrane Ivanov smatra da je napad povezan s njenim nedavnim izjavama kada je javno optužila Gorana Stanivukovića, vlasnika konobe "Biljana" u Banjaluci da joj je nezakonito dao otkaz.

Stanivuković tvrdi da nema veze s napadom na bivšu radnicu, te da mu je žao zbog svega što joj se dogodilo.

"Prvi put čujem za to i jako mi je žao, jer sam i ja porodičan čovjek i imam djecu. Mogu samo reći da ja nemam veze s tim napadom na bivšu radnicu koja je dobila otkaz nakon nesporazuma na relaciji poslodavac- radnik", pojasnio je Stanivuković.Vlasnik konobe demantovao je i da je bilo kada prijetio Ivanovoj da će joj se osvetiti zbog optužbi koje je medijima ranije iznijela na njegov račun.

"Nakon svega kažnjen sam sa 500 maraka jer Vedrana nije bila prijavljena i na tome se završilo, a jedini kontakt s Vedranom bio je kada sam joj predavao radnu knjižicu i rekao joj zašto joj je sve to trebalo", naveo je Stanivuković.

Komšije Ivanove koje su željele ostati anonimne, ispričale su juče da tokom noći nisu čule ništa neobično.

"Da se nešto dogodilo, saznali smo kada su nam Vedrana, kćerka i Alen pokucali na vrata. Odmah smo pozvali policiju i vatrogasce jer im je kuća bila u plamenu", ispričao je njihov komšija koji je želio da ostane anoniman.

Dodao je da su Vedrana i Alen imali vidne povrede na glavi, te da su rekli da su ih napale četiri maskirane osobe koje su pobjegle prema lokalnom putu gdje ih je čekao auto.

Ponaredbi dežurnog tužioca policija je juče obavila uviđaj i pokrenula istragu u cilju hvatanja napadača.

Vezane vijesti:

Zapaljena kuća i napadnuta porodica Banjalučanke koja je upozoravala na korupciju (Foto, Video)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije