Hronika

Banka naplatila opljačkan novac na auto-putu Banjaluka-Gradiška

Banka naplatila opljačkan novac na auto-putu Banjaluka-Gradiška
Banka naplatila opljačkan novac na auto-putu Banjaluka-Gradiška

BANJALUKA - Unicredit banka, kojoj je tokom pljačke na auto-putu Banjaluka - Gradiška prošle jeseni opljačkano oko 617.000 maraka, prevoženih u vozilu agencije "Sector Security", naplatila je svoju štetu od Croatia osiguranja, čiji direktni korisnik je Zagrebačka banka, a koja je bila garant transporta novca.

To je danas u Okružnom sudu Banjaluka, na nastavku glavnog pretresa optuženima za ovo razbojništvo, rekao svjedok odbrane Milan Kajtez, direktor pravnih poslova UniCredit banke, koji je bio u obavezi da na poziv odbrane dođe u svojstvu svjedoka.

On je dodao da je ovaj transport sadržavao šest ili sedam različitih valuta novca, te je istu veče brojanjem utvrđeno koliko je novca ukradeno, dok je ostatak vraćen u trezor banke.

U banjalučkoj sudnici danas je nastavljeno suđenje suspendovanim pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće "Kvatro".

Dragan Talić, generalni direktor agencije "Sector Security", kazao je da su prema procedurama koferi morali biti u tovarnom prostoru i da ljudi iz blindiranog vozila nisu smjeli da izlaze, ali pošto je vozač tokom pljačke ranjen, to što su napustili vozilo im je zamjereno s profesionalne, ali ne i s ljudske strane. On je rekao da ova agencija ima dugogodišnji ugovor s UniCredit bankom i da oni nikada prilikom transporta nisu upoznati o kojoj se količini novca radi.

Dodao je da su tokom ovog transporta korištena vozila s najvišim stepenom zaštite i da je izabrana ustaljena maršruta koja se u ovom slučaju koristi od kada je otvoren autoput Banjaluka - Gradiška.

"Ovom prilikom nalazilo se osam kofera u tovarnom prostoru, od kojih su neki bili prazni. Takođe, prilikom ovih procedura ključevi za kofere nalaze se jedan kod našeg radnika, a jedan kod radnika banke, dok je taj dan naloženo da se oba ključa nalaze kod lica zaposlenog u 'Sector Securityju', što je određena specifičnost", naveo je Talić.

Podsjetimo, u toj pljački učestvovali su još i specijalci Željko Indić i Goran Janjuz, te Danijel Kuzmić, suspendovani radnik "Sector Securityja", s tim što su oni pristali na saradnju i obavezali su se da će biti svjedoci saradnici.

Suđenje će biti nastavljeno 23. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije