Hronika

Brzina ugasila mladi život

Brzina ugasila mladi život
Brzina ugasila mladi život

SANSKI MOST - Haris Ćehić (21) je poginuo, a Medin Šabačkić (17) i Amir Mehić (19) su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu naveče u naselju Husimovci, kod Sanskog Mosta.

Mladići iz sanskog sela Skucani Vakuf vozili su se u audiju 80, koji je, krećući se velikom brzinom, skrenuo s puta i zabio se u betonski stub pored ceste.

Vozač automobila Haris Ćehić je poginuo na licu mjesta, a  Šabačkića i Mehića iz smrskanog automobila izvukli su mještani, nakon čega su odvezeni u Opću bolnicu Sanski Most.

Šabačkić je potom upućen u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje se, prema posljednjim informacijama, liječnici još bore za njegov život. Mehić je s teškim lomom noge upućen i hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i van je životne opasnosti.

Prema izjavama očevidaca, automobil se kretao brzinom većom od stotinu kilometara na sat, a nakon udara u betonski stub vozilo je u potpunosti smrskano i deformisano.

"Začuo se strahovit tresak, a kada smo potrčali prema ulici, vidjeli smo strašan prizor. Auto je bio zgužvan poput komada papira, a do nas su dopirali jauci unesrećenih", ispričao je očevidac.

Prema njegovim riječima, izvlačenje tijela iz uništenog vozila trajalo je oko 20 minuta. Uzroci nesreće još nisu poznati, ali se pretpostavlja da su mladići, koji su se tada vraćali iz grada, bili u pripitom stanju. Mladići su se navodno vraćali kući sa jedne proslave u gradu.

Ovaj tragični događaj je rastužio cijeli Sanski Most, a društvene mreže su doslovno zatrpane porukama i pismima u kojima se prijatelji i poznanici opraštaju od poginulog Ćehića.

Iz policije su još jednom uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju saobraćajna pravila s obzirom na to da je u posljednjih 15 dana ovo druga saobraćajka sa smrtnim ishodom na ovom putnom pravcu.

Inače, ovaj put predstavlja regionalni pravac koji povezuje Sanski Most i Bosansku Krupu preko Lušci Palanke. Zbog dugogodišnjeg neodržavanja, put se nalazi u vrlo lošem stanju, a lokalne vlasti su do sada nebrojeno puta o tome obavještavale Direkciju za ceste USK, koja se stara o održavanju putnih pravaca. Na samom putu postoji nekoliko kritičnih mjesta koja su obilježena "crnim tačkama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije