Hronika

Budimlić priveden u Tužilaštvo USK

Budimlić priveden u Tužilaštvo USK
Budimlić priveden u Tužilaštvo USK

BIHAĆ - Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a USK, Muhamed Budimlić (52), koji je osumnjičen za ubistvo advokatice Jasmine Koričić, priveden je danas u poslijepodnevnim satima u prostorije Tužilaštva USK na dalje postupanje.

Saznajemo da će Tužilaštvo USK nakon ispitivanja zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora za Budimlića, o čemu će konačnu odluku donijeti Kantonalni sud u Bihaću.

Iako su na dovođenje Budimlića čekale brojne novinarske i snimateljske ekipe, on je u zgradu Tužilaštva USK uveden na sporedni ulaz. Osumnjičeni je u utorak doputovao iz Austrije gdje živi i radi, te se predao pripadnicima Granične policije BiH na graničnom prelazu u Izačiću, a potom je proslijeđen MUP-u USK koji je ranije za njim raspisao potjernicu.

Policija ga sumnjiči da je postavio eksplozivnu napravu koja je usmrtila Koričićevu, a navodni motiv za ubistvo je sudski spor kojeg je Budimlić prije više godina vodio sa bivšom suprugom Fatimom i sinom Hasanom zbog raspodjele imovine. U tom sporu njegovu bivšu suprugu i sina zastupala je advokatica Koričić, a tom prilikom pripao im je veći dio nekada zajedničke imovine, sa čim se Budimlić nikad nije pomirio. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije