Hronika

Četvorka širila nacionalnu mržnju u Gradišci

Četvorka širila nacionalnu mržnju u Gradišci
Četvorka širila nacionalnu mržnju u Gradišci

GRADIŠKA - Gradiška policija je, u koordinaciji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, izvršila kriminalističku obradu nad četiri lica iz Gradiške osumnjičena da su isticali ratnu zastavu Armije RBiH i time izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Lica čiji su inicijali F.S. /29/, S.S. /27/, J.T. /21/ i S.Ž. /25/ 

osumnjičena su da su 2. maja na području mjesne zajednice Orahovo, opština Gradiška, tokom svadbene povorke, na putničkom automobilu "pasat" i "golf četiri" isticali ratnu zastavu Armije RBiH. 

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška pretresla kuću, pomoćne objekate i vozila osumnjičenih, te pronašla i izuzela tri zastave Armije RBiH, kao i određena količina oružja i municije.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih lica biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Protiv lica R.S. /52/ iz Gradiške biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kuće, pronađena municija i oružje za čije držanje i nabavljanje građanima nije zakonom dozvoljeno.

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška nastavljaju na prikupljanju dokaza i dokumentovanju predmeta.

Srna nezvanično saznaje da je kriminalistička obrada izvršena nad Fatimom Sejkić, Sejfom Sejkić, Jasminom Tahićem i Samirom Žiškom, a izvještaj slijedi protiv Raze Sajkić. 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije